Cuevas dels Hams er nogle berømte drypstenshuler på Mallorca.  Da vi var på familieferie i 2009, var vi på Mallorca, og vi var selvfølgelig nødt til at besøge de berømte huler. Navnet på disse huler, Cuevas dels Hams, stammer fra deres formationer der ligner fiskekroge.

[before-after width=”950px” move_on_hover=”true” viewer_position=”center” label_one=”Før” label_two=”Efter”]

[/before-after]

Vandet i den underjordiske sø som hedder Venedigs Hav, indeholder 2% salt. Og dette betyder at der er en underjordisk forbindelse til havet. Søen indeholder meget små og fuldstændigt blinde krebsedyr, som er sande huledyr.

Formationerne er nogle gange blålige eller grønlige, det kommer an på Kobberoxiden. I en del af hulen er alle formationerne ødelagt i midten, hvilket er et resultat af tidligere tektoniske kræfter.

Hulerne ligger i Porto Cristo i det østlige Mallorca, de er kendt i hele verden for deres fint forgrenede drypstens formationer. Den uforlignelige skønhed i hulerne, forstærkes af den kunstneriske belysning skabt af Lorenzo Caldentey, søn af den oprindelige opdager.

Inde i hulerne er der flere søer, den største er “Venedigs Hav” / “Sea of Venice”.

Det er tilladt at fotografere, men kun uden blitz. I modsætning til de mere kendte Cuevas Del Drach, hvor kustoder stod ved hver 20. meter, for at sikre sig at absolut ingen tog billeder.

Se mere på Cueveas Del Hams hjemmeside.