Dette indlæg er tidligere udgivet på engelsk, men jeg har nu oversat det til dansk – Visse ting er blevet opdateret

Jeg vil nu beskrive hvordan dagen forløb, første gang jeg arrangerede noget for Copenhagen Strobist gruppen på flickr. De sidste 14 måneder (Juni 2009) har jeg deltaget i flere møder med Copenhagen Strobist. Men denne gang var jeg arrangør. Jeg havde en chat med en af mine strobist venner (Me, Charlotte) i februar om at f.eks. Den Sorte Diamant kunne være et spændende sted at fotografere, og jeg besluttede mig for at gå i gang med at arrangere det.

For det første skulle tilladelserne i hus, så efter nogle emails og telefonopkald med Det Kongelige Bibliotek/Den Sorte Diamant fik jeg arrangeret en rundtur, så min datter og jeg kiggede ind. Så nu var det i gang, og jeg kunne starte en ny tråd på flickr for at annoncere dagen hvor vi skulle derind.

Her er nogle lokations billeder fra Det Kongelige Bibliotek:

DSC_3051

På selve dagen skulle vi mødes ved biblioteket kl 7.30, det var for at få adgang til et af de mere specielle steder nemlig læsesalen. Så kl 7.00 hentede jeg to modeller i Valby og satte kurs i mod biblioteket.

Kl 7.20 ankom vi og der var efterhånden en del mennesker. Denne dag var vi 10 fotografer, 7 modeller og en MUA (Make-up artist). Der skulle have være en anden MUA, men hun havde slået sig og var ikke i stand til at deltage.

Kl 7.40 nåede vi frem til læsesalen og begyndte at sætte vores udstyr op. Jeg slog mig sammen med en anden fotograf (Mikkel Eggers) og vi arbejdede sammen om at få billederne i kassen, med stort held. Vi kunne godt have brugt en MUA mere, fordi Ósk var rimeligt optaget af at lægge make-up på 7 modeller. Dette gav ca. 20-30 minutters effektiv fotografering, da det var nødvendigt at vi var ude af læsesalen kl 9.00. Lettere stressende for alle parter.

DSC_3021

Herefter fortsatte vi til næste lokation, arkiverne – Dette var et imponerende sted. 5 etager med bøger, den eneste regel var at vi ikke flyttede på bøgerne – OVERHOVEDET!!!, og vi kunne blive der så længe vi havde lyst. Mikkel og jeg arbejdede stadig sammen, og vi fandt en etage uden tændte lysstofrør.

Efter et par timer i arkivet holdt vi frokostpause i cafeen, og bevægede os så ud i det offentlige rum af biblioteket. Nu bevægede vi os mere rundt i små grupper af 2-3 fotografer, som var spredt mere over hele biblioteket.

Vi forlod biblioteket kl 14.30, efter 7 spændende timers fotografering.

Efter at have planlagt dette arrangement i mere i en måned, vil jeg gerne prøve at fortælle hvad der gik galt og hvad som bare fungerede.

Hvad gik galt?

  • Vi mistede en MUA
    • Selvom jeg havde kontaktet alle MUA’er på ModelMayhem, og en anden MUA jeg tidligere har arbejdet sammen med, havde vi kun en. Og med 7 modeller tog det langt tid at få dem gjort klar til fotografering.Selvfølgelig kunne vi fotografer bruge noget at tiden på at gøre os klar, men der var stadig nogen tid hvor man bare ventede på at modellerne blev gjort klar.
  • Måske skulle vi have været der allerede kl 7.00 – Bare for at MUA’en havde haft mere tid, men havde vi haft den ekstra MUA havde problemet måske ikke været der.

Hvad gik godt?

  • Næsten alle kom
    • Vi manglede kun en model og en fotograf, så det var et tilløbsstykke.
  • Der blev skabt mange nye venskaber og fede billeder den dag.
  • Super sted at fotografere, der vil jeg helt klart hen en anden gang.

Her er mine billeder fra dagen:

CasperMohr_Strobist06-4129