Nu vil jeg gerne dele nogle hjemmesider med jer, dette er nogle jeg følger på daglig basis, og jeg bruger Google Reader til det. Og hvis du ikke har kigget på Google Reader eller en anden RSS læser, bør du helt bestemt kigge på det. For det er en utrolig nem måde at følge med i ens yndlings fotografers hjemmesider.

Dette er en liste jeg tidligere har skrevet på Engelsk, men da jeg er ved at oversætte alle indlæg til Dansk kommer listen lige en gang til. Samtidigt kommer der snarest en liste med de nye blogs jeg følger.

Mine yndlings fotografi hjemmesider (Sagt med en dyb mandlig stemme):

 • Strobist.com (strobist.blogspot.com)
  David Hobby har en fænomenal hjemmeside for Strobister, jeg opdagede hans hjemmeside for omkring 3 år siden og blev hurtigt fascineret detaljerne i det han skriver. Han har en sjov og informativ vinkel på det han skriver. Kig forbi og bliv inspireret eller læs hans Strobist 101 eller Strobist 102, hvor han gennemgår teknikker man kan bruge.
 • Fotograftips.dk
  Nicolai Brix er en professionel fotograf som har base på Fyn, jeg fandt hans blog for halvandet års tids siden. Og det fede ved hans blog er at han skriver dagligt, forklarer sine teknikker og hvordan en professionel fotograf faktisk arbejder. Han laver også en del video sammen med hans indlæg, fedt at se hvordan han arbejder.
  Jeg har faktisk også været på en af hans Workshops, de kan helt klart anbefales og siden jeg skrev mit oprindelige indlæg på Engelsk er han blevet Nikon Ambassadør og skal undervise i Nikon’s CLS system.
 • Lighting Essentials
  Don Giannatti bruger lyset på samme måde som David Hobby i hans Lighting Essentials workshops, og han laver også nogle Tech Sheets hvor han beskriver forskellige måder at tage et billede på.
 • Ken Rockwell
  Ken har rigtigt mange tips vedrørende fotografering og udstyr, han laver endda sine egne manualer til Nikon kameraer. Nogle påstår han er påvirket af Nikon, og jeg er ikke enig i alt han skriver. Men jeg kan lide hans stil, og læser regelmæssigt hans indlæg. Han får også nogle helt utrolige farver frem i hans billeder, og så tager han kun billeder i JPEG, i modsætning til mig som kun tager billeder i RAW.
 • Earthbound Light
  Bob Johnson skriver lidt om dit og dat, men jeg vender tilbage til hans blog hver gang han skriver noget nyt. Layoutet er simplet og Frontpage agtigt, men indholdet er super, se hans store arkiv af tips.
 • Fashion Photography Blog
  Melissa Rodwell fandt faktisk mig på flickr først, og jeg tilføjede hende som ven øjeblikkeligt, hun skriver om fotografering af mode, men også om hvordan man gennemfører en foto session. Hun laver også videoer til nogle af sine blog indlæg.
 • Digital Photography School
  Darren Rowse har denne blog, og der er masser af gode tips til at tage billeder, emner til fototure at dykke ned i og til at efterbehandle billederne når de er taget. Kig forbi og bliv inspireret.

Dette er blot nogle af de blogs jeg følger, nogle er mere udstyrs orienterede og andre indeholder gode øvelser til at blive bedre til f.eks. Adobe Photoshop.