Jeg deltog i en workshop for en uges tid siden, og en af mine nye fotografvenner kontaktede mig. Hun ville gerne vide lidt mere om det fotoudstyr jeg bruger, når jeg er ude og fotografere. Så jeg lavede denne lille liste med relevante links.

Lysstativ
Tidligere brugte jeg et par Interfit stativer (COR750), men jeg har opgraderet til et par Manfrotto 5001B Nano lysstativer. Disse stativer fylder en del mindre, vejer 1kg (imod 1.6kg), og er meget sammenklappelige.

Køb det: Manfrotto Stativ (Kamerahuset), Manfrotto Stativ Nano (DustinHome)

Paraplyhoved/Flash holder
Efter min fotosession i det lokale shoppingcenter, kunne jeg se at jeg havde brug for paraplyer til at blødgøre lyset. Så jeg skaffede mig Manfrotto’s 026 hoved som holder både Flash og Paraply. De fungerer rigtigt godt, de er lette at justere og sidder ikke og dingler.

Køb det: Manfrotto Lite Tite (Kamerahuset)

Paraply
Jeg benytter gennemlysnings paraply, men andre benytter reflektions paraplyer og reflekterer lyset tilbage. Jeg har købt nogle billigt (100kr), så kan jeg udskifte dem når de er slidte.

Køb det: Lastolite gennemlysnings paraply (Kamerahuset)

Reflektor
Dette er et rigtigt godt værktøj til at fjerne skygger på modellen, og jeg fandt en 5-i-1 på ebay. Den er Guld, Sølv, Sort, Hvid og Gennemsigtig og jeg bruger den til at opbløde lyset, enten ved at reflektere lyset fra min flash, eller sollyset.

Søg efter den: på Ebay

Radio udløser
Jeg fik mine første Cactus Triggers/Powerty Wizards for over et år siden, det var et sæt som bestod af 1 sender og 3 modtagere. Men da jeg forsøgte at modificere modtagerne for at øge rækkevidden gik to af dem i stykker. Så jeg købte et sæt der allerede var modificeret af en fotograf på flickr.

Søg efter den: på Ebay eller QXL.dk

Flash/Blitz/Strobe
Kært barn har mange navne og sidst men ikke mindst skal mine lyskilder også nævnes, jeg benytter hhv. en Canon EZ540 og en EX430 til at lyse modellerne op. Men jeg bliver vist snart nødt til at få mig en flash som er 100% kompatibel med mit kamera.

Manfrotto 5001B light stand

Manfrotto 5001B Lysstativ

Manfrotto 026 Lite Tite swivel head

Manfrotto 026 Lite Tite paraply og flash hoved

Shoot through umbrella

Gennemlysnings paraply

5-in-1 reflector

5-in-1 reflektor