What Digital Camera har et 20 minutters interview med Jim Brandenburg, der igennem 30 år har arbejdet for National Geographic.

Dette er et uddrag på ca. 5 minutter, hele interviewet kan ses hos What Digital Camera.

Interviewet starter med at de snakker om at D800 nok skulle have været annonceret noget tidligere, men pga. tsunamien i Japan i 2011. Blev lanceringen udsat. Han brugte Nikon D800 i en måneds tid sidste sommer, og det var ikke en E model han benyttede.

http://youtu.be/uXwfxweNDro

Imponerende kvalitet i Nikon D800

Han var imponeret over ISO kvaliteten på Nikon D800, og sagde at den var en del bedre end Nikon D700 (som jeg personligt syntes er meget tilfredsstillende). Men det var ikke det han skulle teste, så det var hans personlige tests.

Han fortæller også at han var fascineret af at have teknisk personale med hele tiden, så kunne han bare spørge dem. Han har altid brugt RAW, og han konstaterede at D-Lighting kan deaktiveres i Nikon’s RAW software. Så man mister ikke kvalitet på at aktivere det, så nu bruger han det mere og mere.

Efter at have brugt det i en måned, følte han at han benyttede et mellemformat kamera, pga. den høje opløsning følte han at det har en bedre dynamisk vidde. Men der opstår også de problemer som der er ved mellemformatet, f.eks. er kameraet meget følsomt over for rystende hænder – Da selv de mindste rystelser kan ses på billederne.

Men brug 20 minutter på at se hele interviewet på What Digital Camera.

Jim Brandenburg’s hjemmeside
Jim’s Blog

Fundet via Nikon Rumors