Beskåret til portræt (25 mpix)

Så har jeg været forbi Goecker og røre ved både D800E og D4, og det er begge nogle lækre kamerahuse.

Da jeg ankom omkring kl 15, var selve præsentationen forbi og der stod en 20-25 mennesker forsamlet. Der var mange der stod i kø til D800 huset, så det var D4’eren jeg først fik mellem hænderne. Det føles virkeligt lækkert, men er stadig ikke prislappen på 44.000,- værd for mig.

Den havde hurtig fokusering ved Live View, og det lyder bare lækkert når man fyrer 9 billeder i sekundet.

Efter lidt ventetid, og lidt snak med andre fotografer, fik jeg endeligt D800E i hænderne. Jeg spurgte Per Buchmann efter batterigrebet, men det var desværre ikke med. Men Per sagde at grebet er bedre, end det til D700’eren. Jeg prøvede lidt forskellige ting med kameraet, blandt andet at sætte den helt op til ISO 6400, noget den klarede lige så flot som mit D700.

Det føles lidt mindre i hænderne, så jeg kan mærke jeg skal holde lidt anderledes, eller også var det bare objektivet der er anderledes end mine egne optikker. Nu kan jeg bare vente til d. 22. marts, hvor det bliver frigivet. Så hvis jeg er heldig, har jeg det engang i slutningen af april måned.

Jeg tog nogle billeder med min iPhone – Se dem herunder

Alle billederne var taget med et D800, med enten et 24-70mm eller et 70-200. De var printet i noget der ligner 150×100 cm, og var virkeligt skarpe. Vi spurgte lidt ind til hvilken form for efterbehandling de havde fået. Og Thomas Lorenzen fra Nikon, fortalte at det eneste han havde gjort ved dem, var at give dem noget Auto Tone, og 50% unsharpen mask inden de blev sendt til tryk.

Tak til Goecker og Nikon for et oplysende arrangement.