Jeg har tidligere skrevet om at man skal huske at tage backup, og forleden fandt jeg ud af at jeg ikke havde fået oversat det opfølgende indlæg hvor jeg fortæller hvad jeg gør.

Når jeg importerer billeder til Lightroom fra mit hukommelseskort, vælger jeg altid at tage backup til en sekundær destination (på min server). Og jeg udskyder aldrig den ugentlige automatiske backup i Lightroom, i tidligere versioner af Lightroom skete det når man startede Lightroom, men i version 3 er det når man lukker Lightroom. Jeg syntes det er meget vigtigt  at have en backup af alle de ændringer jeg har foretaget, ellers skal jeg jo bare redigere alle mine billeder igen.

Men selvom jeg har kopier af mine ting på to maskiner, har jeg været på udkig efter en online backup løsning. Men her i Danmark jeg kun fundet én – Keepit Unlimited og Keepit Pro, Unlimited til arbejdsstationer og Pro til servere. Pro kan installeres på servere, men du nødt til at betale pr. GB data som der bliver taget backup af.

Keepit Unlimited koster 468 kr. pr år, og hvis jeg vil bruge Keepit Pro til backup af mine 250GB i kælderen ville det koste 8985 kr. pr. år, så for den samlede pris af 9463 kr. ville både min arbejdsplads og min server være sikret.

Men så læste jeg et indlæg på LIGHTING ESSENTIALS af Don Giannatti hvor han henviste til et produkt kaldet Carbonite, som jeg lige ville prøve. Først på min arbejds computer, det virkede fint, jeg kunne vælge de mapper eller filer som jeg ønskede at tage backup direkte i stifinder, og det snuppede ikke al min båndbredde. Så jeg installerede det på min server, bare for at se, om det ville virke. Og det gjorde det – Ikke noget med “Dette kan ikke installeres på en server, der skal du købe den dyre udgave.“, det spillede bare.

Og bedst af alt er prisen. Et år koster 54,95$ og to år 99,95$, det svarer til 300/550 kr. Så til mine maskiner vil det koste 1100 kr. for 2 års backup af både min server og min arbejdsplads i to år. Havde jeg valgt Keepit Unlimited til min arbejdscomputer og deres Pro produkt til min server ville det have kostet mig 17970,- kr.

Du kan teste softwaren i 15 dage gratis, og du behøver ikke engang at registrere dit kreditkort. Hvis du beslutter at købe det, før de 15 dage er forbi, vil disse dage blive tilføjet til din registrering periode.

Som en ekstra mulighed, kan jeg faktisk få adgang til mine filer eksternt via Remote Access menuen når jeg logger ind på Carbonites hjemmeside. Det er ikke til at hente hele mapper. Men har man lige brug for en bestemt fil, kan du få adgang til den overalt i verden. Og der findes en iPhone application som giver mig adgang til alle mine filer på min telefon, så i en snæver vending har jeg adgang til mine ting.

Så hvis du har lyst til at prøve dette produkt, og samtidigt vil støtte mig, kan du smide en kommentar, så sender jeg dig en email via Carbonite – Og hvis du vælger at tilmelde dig får jeg 3 måneders gratis Carbonite.