Her på lørdag har jeg en foto session med et par modeller, og det var faktisk den første jeg selv har planlagt. Ikke at jeg ikke har taget portrætter før, men tidligere sessioner har været planlagt af andre, men ikke denne gang. Jeg har taget kontakt til en model jeg har fundet på hjemmesiden model.se, og spurgt om vi kunne arrangere en TFP opgave.

Det vil hun gerne, og tager samtidigt en veninde med. Så sidste weekend tog jeg over til det lokale indkøbscenter, for at kigge på lokationen. Der er to steder hvor vi kan tage billeder. Det første er på øverste etage af parkeringshuset, der er masser af plads, og forhåbentligt noget sol. Det andet sted er nede i parkeringskælderen, hvor der er nogle områder der er malet i klare farver, så jeg har sendt nogle billeder til modellen vedrørende tøj som kan være i kontrast til farverne.

Parkeringskaelderen i SpinderietParkeringshus i Spinderiet

 

 

 

 

 

 

Nu er stedet fundet, og jeg er begyndt at forberede mit udstyr. Her er min midlertidige tjekliste:

 1. Kamera med objektiver (er allerede i tasken)
 2. Oplad batteriet, og husk at sætte det tilbage i kameraet
 3. Lommekamera, mit Nikon L11 – Til at optage video med
 4. Blitz (3 stk.)
 5. Farvede filtre til blitzene
 6. Gaffa tape
 7. Velcro puder til filtre
 8. Stativer til blitzene
 9. Snoot, Grid og Bouncer
 10. Batterier til blitz
 11. Fjernudløser
 12. Batterier til fjernudløser
 13. Modelaftaler
 14. Kuglepenne og papir
 15. Vand til at drikke
 16. Bærbar computer (med opladt batteri) til at gennemse billeder
 17. Kortlæser

Jeg regner med at bruge den bærbare computer til at kopiere billederne over i mens jeg skifter model. Så skifter jeg samtidigt hukommelseskort. Jeg har et 4GB og et 2GB og jeg tager mine billeder i RAW, så jeg kan få ca. 350 billeder på mit 2GB og det dobbelte på mit 4GB.

Har jeg brug for andet? Hvordan er dine foto sessioner gået, lad mig vide hvad der er gået galt for dig.

Min datter poserede også for mig nede i parkeringskælderen, lad os se om modellerne kan gøre det bedre.

Min datter Amalie

Se flere billeder fra mit Photofolio lokations galleri.