starbird_closer_cover[1]Sidste lørdag forærede min kone mig en fødselsdagsgave på forhånd – En tur ind og se Søren Solkær Starbird’s udstilling Closer i Øksnehallen.

Sikke en dejlig gave at modtage.

Oprindeligt skulle vores to børn have været med, men de blev afleveret hos nogle venner. Jeg fik bagefter at vide, at hun netop havde instrueret dem at i opføre ordentligt sig på udstillingen, så jeg fik tid til at nyde billederne.

Og jeg må indrømme at udstillingen var FANTASTISK!

Siden 1999 har Søren Solkær Starbird taget billeder af rock stjerner – Både danske og udenlandske kunstnere.

Starbird har en måde at skildre sine motiver på en unik og rå måde, han kommer under skallen som nogle kunstnere har og fanger dem i smukke portrætter. Vi gik rundt i et par timer, bare for at kigge og diskutere hans billeder, detaljerne ved de enkelte kunstnere og havde en rigtig god tur.

På nogle vægge var der portrætter af forskellige kunstnere, og andre vægge havde kun en enkelt kunstner eller band. Portrætterne var fra de helt små på 4 x 6 centimeter, til enorme på 3 x 4,5 meter.

I mandags (13. april) var det min fødselsdag, og en af gaverne fra min kone var – Hans bog, som følger hans udstilling!

Klik for at bladre i bogen – Copyright Søren Solkær Starbird

Bogen er utroligt lækker, og vil være perfekt hvis jeg en dag skulle møde Søren Solkær Starbird – Og få ham til at signere den. Den er i stort format, med lækker papir kvalitet, 213 sider med billeder – I alt 238 sider hvis man tæller forordet af Alex Kapranos fra Franz Ferdinand og det bageste index af billederne.

Sharin Foo - Bed (©Søren Solkær Starbird)

Sharin Foo – Bed (© Søren Solkær Starbird)

For at nævne et par af de kunstnere han har arbejdet med nævner jeg i flæng, The Raveonettes, The White Stripes, Tom Jones (Fede billeder af Tom), Gnarls Barkley, REM, U2 og Metallica. Jeg må give ham respekt for hans billeder af portrætter af Sharin Foo fra The Raveonettes – Wow!

Hvis du er i nærheden af København i den nærmeste fremtid kan du besøge udstillingen Closer i Øksnehallen (slutter d. 26. april 2009). Det koster 75DKR at komme ind, med mindre du vil have hele oplevelsen og få en koncert med.

Eller kig forbi hans hjemmeside, Søren Solkær Starbird rock’n’roll photographer for at nyde hans billeder. Billedet af Sharin Foo er i fashion kategorien.