Copenhagen Pride (deres hjemmeside) er den årlige LGBT (Lesbiske, Bøsser, Biseksuelle og Transpersoner) festival i København, som har eksisteret siden 1996. Festivallen løber over en uge, og afsluttes med en stor parade som går fra Frederiksberg Rådhusplads til Københavns Rådhusplads.

Jeg har ikke tidligere set optoget, men med mit nye kamera i hånden tog jeg af sted til Copenhagen Pride i lørdags.

Da jeg ankom til Frederiksberg Rådhusplads kl 12.30, var der stadig en halv time til selve paraden skulle gå af sted – Så der var godt proppet med mennesker i både store og flotte udklædninger (Se fuldt galleri i bunden), og bestemt også med fotografer.

Copenhagen Pride Parade = Venlige og smilende mennesker

Da optoget drog af sted kl 13.10, var det en dejlig stemning af glade mennesker der havde set frem til denne dag. Der var en del grupper, som gik og så var der også en del lastbiler med glade og feststemte mennesker. Efter ca. en halv time forlod slutningen af paraden pladsen foran Frederiksberg Rådhus, og jeg hoppede på cyklen for at køre foran optoget og tage imod dem ved Oehlenschlægersgade/Frederiksberg Alle/Vesterbrogade.

Jeg stod i krydset i halvanden time, og det var den tid det tog for paraden at passere. Så det var tid til lidt frokost, og så cyklede jeg ind til Rådhuspladsen. Jeg tog ikke så mange billeder derinde, og var vel nok lidt mættet af 3 timers fotografering. Jeg syntes også der var lidt rodet derinde pga. metrobyggeri, forhåbentlig bliver det bedre over de næste par år. For det er bestemt ikke sidste gang jeg tager til Copenhagen Pride Parade.

Tak til alle deltagere og arrangører af Copenhagen Pride Parade 2012!

Galleri

Samlet tog jeg lidt over 1000 billeder, 15 videoklip og det hele fylder 32GB da jeg som altid skyder mine billeder i RAW. Her er et galleri med mine billeder, de er stort set ubehandlede – Bare lige konverteret til JPEG, så vær ikke for hård ved dem.

Galleriet består af 369 billeder, og det letteste er, hvis du klikker på det første af billederne, og så bruge pile tasterne til at gennemse dem.

Kamera: Nikon D800

Objektiver: Nikkor 50mm f/1.8, Tamron 28-300mm f/3.5-6.3