“Spørg!”

Dette er et simpelt råd inden man tager på ferie, som Casper Tybjerg har til læseren i hans bog Mennesker. Og så tilføjer han, “Det er bedst at spørge om tilladelse inden du fotograferer”.

Hvis du skal fotografere mennesker, skal du bevæge dig helt tæt på og bare blive ved med at skyde. Brug vinkler til at indramme dit portræt.

Men du bliver nødt til at lægge mere i det hvis du vil have et billede der holder, og det er ikke udstyret, men dine ambitioner som er begrænsningen. Du skal altid øve dig, og derefter fortsætte med at øve dig.

Det er også en skrøne at portrætter er bedst når solen skinner, men på en regnvejrsdag kan måske give dig inspiration  til et mere dramatisk skud.

Casper Tybjerg’s bog Mennesker, er en bog med et smukt layout, store og skarpe billeder ef personerne, og en god kilde til inspiration når du er i gang med at få inspiration til at blive bedre.

Casper Tybjerg blev udnævnt til årets natur fotograf i en alder af 24, og i 2006 udnævnte Nikon ham til Nikon Ambassadør i Danmark. Men han er ikke ikke bare specialiseret i natur fotografering, han er en blanding af natur, reklame, presse og undervands fotograf. Han lader sig ikke begrænse at miljøet han arbejder i, men tilpasser sig til det.

Jeg havde glæden af at deltage i Nikon Solutions Expo 2008 og så Casper’s præsentation, hvor han livligt beskrev hvordan han to billederne af rednings helikopteren EH101. Han er en rigtigt god foredragsholder, og jeg håber med tiden at kunne deltage i et af hans kurser.

Læs mere om Casper på hans hjemmeside Tybjerg Tekst og Foto.