Nikon D800 inkl. MB-D12 batterigreb

Det er det klassiske dilemma, om man skal investere i nyt udstyr når man nu er tilfreds med det man har. Eller om man skal gå efter det nyeste, fordi “man skal jo ikke gå ned på udstyr”.

Jakob Kjøller holder indtil videre stand, imens Brian fra Fotomalia.dk har valgt at gå All-In på udstyret. Det drejer sig jo selvfølgelig om Nikon’s nye kamerahuse, D800 og D4, til hhv. ~18.800,- og ~43.800,-. D800 kommer dog også i en D800E udgave som har fået fjernet et Low Pass Filter, den står til 24.000,-~,

Disse kameraer vil begynde at havne i ivrige fotografers hænder fra marts 2012, hvis jeg er heldig får jeg mit D800 engang i april.

For jeg holdt ikke stand, men prøvede heller ikke. Jeg har det sidste års tid forberedt min bedre halvdel på at, når der kom en afløser til mit Nikon D700 ville jeg opgradere – Hvis det havde video. For tilbage i 2010 lånte jeg et D3s af Goecker i forbindelse med J-Popcon, og der eksperimenterende jeg for første gang med at skyde film med et spejlreflekskamera. Og jeg syntes det var spændende at prøve, og bestemt noget jeg gerne vil lege endnu mere med.

Jeg kunne sagtens bare beholde mit D700, og så købe en lækker camcorder. Men så står man altid lidt med valget, om det er det ene, eller andet kamera man har fremme.

Og der er det jo så at D800 har video, er full frame på hele 36 Mpix, og kan bruge mine forskellige objektiver. Det ville en camcorder ikke kunne.

Jeg kan dog ikke retfærdiggøre at købe et D4, jeg er trods alt bare en passioneret amatør. Så det bliver et D800 (uden E) som jeg allerede har bestilt, samt et batterigreb. Næsten som billedet herover viser.

Onsdag d. 15/2-2012 holder Goecker Nikon Demo dage, og der kigger jeg da lige forbi.