Som fotograf er Dropbox, et vidunderligt værktøj til at dele billeder med modeller. Og også imellem de forskellige maskiner, som man ejer. Jeg har også læst, at der var en fotograf som havde installeret dropbox hos sine forældre og bedsteforældre, og så sat deres computere op til at bruge en Dropbox mappe som kilde til baggrundsbilledet på desktoppen, og screensaveren.

Jeg har aldrig betalt for at bruge Dropbox, for hvis jeg bare skulle tage backup af alle mine billeder. Ville det koste $795 om året for 1TB data, foruden den tid det vil tage min computer at uploade alle billederne.

Så derfor er jeg startet med de 2GB man får gratis, så har jeg inviteret nogle venner og har i alt 3,5 GB plads. Det har været okay til, at sende ting frem og tilbage, imellem mit arbejde og hjemmet.

Det vil sige, indtil her til aften.

Få mere plads – Helt op til 5GB gratis plads.

Hos PetaPixel fandt jeg en artikel, som fortæller at man i en beta periode kan få op til 5GB ekstra plads hos dropbox.

Og det skulle jo prøves, så jeg startede med at hente den opdaterede Dropbox klient på denne side:

http://forums.dropbox.com/topic.php?id=53544
(Linket som PetaPixel siden har, er ikke det nyeste link til Dropbox beta)

Efter download, en hurtig installation og så vil den lige opdatere nogle database filer.

Det fungerer så på den måde, at for hver 500MB du uploader til Dropbox. Får du 500MB gratis plads, optil et maksimum på 5GB ekstra plads.

Sådan fungerer det

  • Du downloader og installerer den opdaterede beta klient fra Dropbox.
  • Du sætter dit kamera eller din iPhone til din computer, eller som jeg gjorde – En kortlæser og et hukommelseskort.

Når du gør dette vil følgende vindue komme frem:

Automatisk afspilning ved indsat Compact Flash kort i kortlæser

Derefter vælger man bare den der er markeret (Import pictures and videos med Dropbox). Så starter importen helt af sig selv. Man kan trykke på det lille ikon i Systray, og se hvor langt den er nået med, at kopiere billeder ned på computeren.

Dropbox import pictures and video

Men husk, det er kopieringen fra kort til computer, ikke selve upload til Dropbox serverne. Og det er først når det sker at du pr. 500MB billeder får 500MB plads. Dette kan tage nogle timer, så lad computeren stå natten over – Så er den klar.

Dropbox – Space increased

Så tænker du måske, jamen jeg har ikke lige 5GB data at importere. Intet problem, find dig et kort 1GB, 2GB, 4GB eller mere. Flyt en bunke billeder over på det, fjern det fra din kortlæser og sæt det til igen. Og så følger du bare ovenstående guide.

Giv mig lidt ekstra plads, hvis du har lyst

Hvis du har læst hertil, kunne det måske have interesse for dig at gøre dette. Og hvis du ikke allerede har en Dropbox konto, fordi du syntes 2GB var for lidt. Så har du muligheden for, at få en 7GB Dropbox konto.

Og her er det så du kan give mig lidt ekstra plads, brug følgende link http://db.tt/cE8XUuh til at tilmelde dig din Dropbox konto, så får jeg 250MB for hver af jer der gør det.