Jeg er en glad amatør fotograf, og har altid været en lykkelig bruger af Adobe Photoshop og senere hen Adobe Photoshop Lightroom.

Prisen for disse produkter er noget høj, og eftersom jeg ikke har et firma til at betale for mine produkter har jeg været nødt til at benytte ældre udgaver, eller dem som jeg har haft adgang til i forbindelse med mit professionelle arbejde.

Indtil nu.

Jeg fandt fornyligt ud af at jeg kan spare mere end 80% på Adobe’s produkter, og her er årsagen.

Min søn går i folkeskole, og er derfor berettiget til at købe software igennem Adobe’s undervisnings program. Her er mine beregninger for at købe Photoshop CS4 og Photoshop Lightroom 2.

Normale priser
Produkt Tysk Adobe site
Inklusiv Tysk moms
Dansk Adobe site
Inklusiv Dansk moms
Master Collection CS4 € 3568,- DKR 26087,-
Photoshop Lightroom € 296,- DKR 2312,-
Photoshop CS4 € 1010,- DKR 7912,-

Og hvis man benytter Adobes undervisnings program.

Undervisnings priser
Produkt Undervisnings
butik Eksl. moms
Ca. priser i DKR
inklusiv moms
Man sparer
Master Collection CS4 € 499,- DKR 4600,- ~82%
Photoshop Lightroom € 99,- DKR 928,- ~60%
Photoshop CS4 € 169,- DKR 1600,- ~79%

Der er dog nogle begrænsninger i brugen af undervisnings udgaver. For det første kan de ikke benyttes til betalt arbejde, men kun til eget brug, men f.eks. også til TFCD/TFP foto sessioner.

Jeg har talt med en dansker hos Adobes support, og har fået bekræftet at det er muligt at købe en version til vores hjemmecomputer bare pga. min søn går i folkeskole.

Her er et link til Adobes undervisnings butik: http://www.adobe.com/education/ husk at skifte til dit eget sprog i toppen.

Dog husk dog at, hvis du er over 18 skal du kunne fremvise et gyldigt studiekort med et billede af dig selv.

Opdatering

Dette indlæg blev skrevet i marts 2009, og siden hen har tingene ændre sige en del for mit eget vedkommende. Jeg var nemlig så heldig at vinde Adobe Photoshop Lightroom 2, i en konkurrence som bladet Zoom havde i forbindelse med et Adobe event i Cinemaxx. Og mindre end en måned efter, vandt jeg Adobe Master Collection CS4 i en online event som Adobe afholdt.

Så nu er problemet bare at, enten skal jeg opgradere min egen Master Collection CS4 til Master Collection CS5 – og det koster ca 9000,- eller også skal jeg købe en undervisnings version til ca 5000,-